Verloren Doekoe op corfu (2015)

Keyshainy, Quint en Loyce komen samen met opa en oma naar Corfu omdat Nikolos, de vriend van hun appartementsmanager Irene, is verdwenen. Na veel omzwervingen over het eiland ontdekken de drie dat Nikolos het slachtoffer is van een persoonsverwisseling. Alles wordt op alles gezet om te achterhalen waar Nikolos is. Met hulp van de Griekse bareigenaar Michalis en de karikatuur-tekenaar Henri komen ze op het juiste spoor, waarna een klopjacht volgt.

Recencies

 • Heel leuk boek! Makkelijk leesbaar. Goed verhaal. Leuke spanning. Zowel voor kids als volwassenen. Echte aanrader!!!.
  (Yvette, 's-Gravenzande)
 • Weer heerlijk genoten van Jeroen's schrijfkunsten. Was weer spannend tot het eind. Hier en daar een vleugje humor, ik houd er van.
  (Cassandra, 's-Gravenzande)
 • Weer een spannend avontuur met de bekende hoofdrolspelers. IJzersterk begin, soms wat lastig om de diverse karakters uit elkaar te houden. Gelukkig is er rond bladzijde 10 een soort overzicht waarop ik kon terugvallen.
  (Frans, Den Haag)
 • Mogelijk is mijn recentie als mede-hoofdrolspeler niet representatief, maar wat heb ik weer heerlijk genoten van het tweede boek van Jeroen Geerts "Verloren Doekoe op Corfu". Een lekker luchtig avontuurlijk verhaal. Ondersteund door de foto's op de site gaat het verhaal leven. Op naar het volgende boek "In het nauw op Curaçao".
  (Peet, 's-Gravenzande)


 • Het verhaal speelt op het eiland Corfu

  Veel plekken, situaties en mensen, beschreven in dit boek, bestaan echt en kunnen op het eiland worden gevonden. Hieronder een aantal van de plekken op Kos die in het boek beschreven staan.

  De appartementen

  Midden in de kleine badplaats Gouvia, staat het Hotel Louvre. Dit heeft model gestaan voor de appartementen van opa en oma op Corfu. (Foto en.directrooms.com)

  Zwembad van Hotel Louvre

  Dit is de achterkant van het hotel met het zwembad en de min of meer doorzichtige liftkoker die er naderhand is geplaatst. (Foto Sunweb.nl)

  Verhuurbedrijf van Alex

  Het verhuurbedrijf van Alex staat schuin tegenover het hotel. Alex is de kleine man met het roze shirt die rechts vooraan staat.

  Bella Estrada & Opapoes

  Het restaurant Bella Estrada staat tegenover het hotel. Daarboven woont Opapoes met zijn vrouw.

  Pantokrator

  De hoogste berg van het eiland. (Hoger dan 900 meter.) Het beklimmen van deze berg met een mountainbike is dan ook een echte uitdaging.(Foto: wikimedia-commons)

  Tudor Inn

  De Engels georiënteerde kroeg tudor Inn, aan het plein in Gouvia. (Foto: Facebookpagina van Tudor Inn)

  Michalis & Henri

  Op het terras van de Tudor Inn. Meest links, Michalis (met whiskey en sigarettenpijpje) in het midden achter het meisje, Henri (met bril) aan het werk.

  Badoe

  En natuurlijk Badoe, de kat van Michalis, op een van de banken van de Tudor inn.

  Kavos

  We kennen allemaal de beelden van Kavos by night. Dit is een beeld van overdag. Je kunt er een kanon afschieten..... (Foto: grieksegids.nl)

  Kassiopi

  Vanaf de pier genomen waar de zeiljachten en vissersbootjes afmeren. Links zie je het terras waar de keygang samen met Henri zat.(Foto: Peter Ryder)

  Mesoggi

  Op dit terrasje (meest rechts) zat de keygang uit te puffen van een bijzondere inspanning, nog geen vijftig meter van de zee. (Foto: Andrey Gubarev)

  Sinie (of Sinies)

  De verlaten stad aan de voet van de Pantokrator. Alleen bereikbaar via heel slechte weggetjes. (Foto: Vajdamark)

  Ruïne in Sinie

  Dit beeld komt je misschien wel heel bekend voor. (Foto: Corfu2Travel.com)

  Sinie

  Vanaf de Pantokrator ziet een overzicht van de verlaten stad er zo uit. (Foto: Michel Huijssen)


  Link naar Google Maps.


  Lucky houdt je op de hoogte!

  Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van nieuwe boeken en ontwikkelingen van de Keygang.
  Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

  Wil je contact met me opnemen, dan kun je me E-Mailen:

  Email   lucky@keygang.nl

  © VO-Diensten      Design: HTML5 UP