Los op Kos (2014)

De neef Quint en nichtjes Keyshainy en Loyce komen aan op Kos om hun vakantie door te brengen bij hun opa en oma die daar een appartementencomplex runnen. Er zijn appartementen verhuurd aan een stel rare mensen die erg wantrouwend zijn. Dat ontlokt de nieuwsgierigheid van de Keygang. Als een visser wordt mishandeld, zijn boot wordt afgetroggeld en Loyce wordt ontvoerd gaat het stel, met hulp van Griekse vissers, een Amerikaan, opa en een nachtwaker ‘los op Kos’ om alles weer in de juiste banen te leiden.

Recencies

 • Heerlijke pageturner, lekker vlot geschreven. Veel leesplezier.(Cassandra, 's-Gravenzande)
 • Volgens mijn dochter is het een leuk verhaal. (Martijn, Zeist)
 • Het verhaal speelt op het eiland Kos

  Veel plekken, situaties en mensen, beschreven in dit boek, bestaan echt en kunnen op het eiland worden gevonden. Hieronder een aantal van de plekken op Kos die in het boek beschreven staan.

  De appartementen

  Direct gelegen aan de haven en het 'Dolfijnenplein'in Kos, hebben deze appartementen model gestaan. Ze staan al jaren leeg, ondanks de mooie locatie. Het schijnt dat de eigenaar teveel geld vraagt. (Met dank aan de GriekseGids.nl)

  G-Plaza restaurant en bar

  Het restaurant van Nitsa. Het ligt ook aan het dolfijnenplein. Links op de achtergrond zie je nog een deel van de appartementen. (Met dank aan de website shopkos.gr)

  De Captain Hook

  Het toeristenschip van Captain Hook. De kapitein zelf staat op het bovendek, hij ziet er ook uit als een piratenkapitein. De route die het schip in het boek vaart is verzonnen. (Met dank aan Tripadvisor.co.uk)

  Het Astron Hotel

  Hotel Astron met op de voorgrond het blauwe bootje dat model heeft gestaan voor de boot van Leandros. Zie je de roerstok zitten? (Met dank aan astron-hotel-kos.gr)

  Zwembad van Hotel Astron

  Het zwembad van Astron waar de Keygang best wel wat tijd doorbrengt. Recht aan de overkant zie het 'hokje' van Katerina met de bar en haar keukentje. Katarina bestaat echt! (Met dank aan astron-hotel-kos.gr)

  Restaurant Alexandros

  Het restaurant van Lydia, of Mama Cass zoals ze door oma wordt genoemd. Iedereen die staat wacht op een tafeltje. (Meer informatie en foto's op tripadvisor.nl)

  De draagvleugelboot

  Deze boot vaart met hoge snelheid tussen Bodrum en Kos heen en weer. Dit is de Turkse boot, dezelfde boot die onder Griekse vlag vaart ligt ongebruikt in de haven van Kos. (Met dank aan thebestofbodrum.com)

  Kat bij Restaurant-terras

  De katten bij de restaurants langs de zee weten donders goed dat ze niet het tarras op mogen. Sommige zijn zo slim om naast het terras te zitten en dan vertederend hun koppie op het terras te leggen en zo te bedelen.

  Xanax

  Ja, dit luxe jacht bestaat echt, is hier gefotografeerd in de haven van Kos en vaart ook onder de Amerikaanse vlag. Het verhaal rond de eigenaar is wel verzonnen.

  Akelos

  Hier nogmaals het bootje dat model stond voor de boot van Leandros. Het bootje is van de man die nu aan boord staat. Hij stond weer model voor Akelos, de boomlange visser.

  Krevatió

  Het kleine eilandje voor de kust van Pserimos. als je het zo op de foto bij daglicht ziet, zie je wel hoe klein het is. Maar stel je voor dat je er in het donker wakker wordt, waar denk je dan dat je bent? (De foto is van Sieta Urbex.)

  Kaart van Kos en omgeving

  Op deze kaart worden de belangrijke plekken aangegeven uit het boek. Wees gerust, de kaart verklapt niks over wat er in het boek gebeurt dus je kunt gerust kijken, ook als je het boek nog niet gelezen hebt.


  Link naar Google Maps.

  Lucky houdt je op de hoogte!

  Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van nieuwe boeken en ontwikkelingen van de Keygang.
  Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

  Wil je contact met me opnemen, dan kun je me E-Mailen:

  Email   lucky@keygang.nl

  © VO-Diensten      Design: HTML5 UP